الكشري اكلة مصرية صميمة و الكل بيعملها لكن برده كل بيت بيبقى ليه تكه كده معينة كل واحده تقول بتعمله ازاي
انا بسلق العس بس مش يستوي قوي مع ملح وكمون و بعدين بحط الرز و اظبط الماية و اسلق نوعين او تلاته مكرونة و بقطع بصل حلقات و ارش عليه شوية دقيق صغيرين و احمره في زيت كتير و باخد الزيت و احطه على الرز و العدس و المكرونة المسلوقة
و كام فص توم مع شوية ملح و اهرسهم كويس و معاهم كمون و عليهم شوية خل و شوية مايه (دي الدقة )
و الصلصة بفرم بصلة ناعم قوي و ادبلها على النار مع شوية زيت و بعدين احط عليها الصلصلة و اسيبهم شوية
و بعدين في طبق بحط معلقتين شطة و عليهم فنجان صغير من الصلصة اللي عملتها و اقلبهم شوسة و بعدين بكون محضرة ماية بتغلي و اضيف شوية منها على الشطة لحد ما ادوبها و ارش شوية زيت
و طبعا الحمص بكون سلقاه و رشة عليه شوية كمون