اجــــــــدع بنـــــــــــات
اهلا وسهلا بيكوا فى منتدى اجدع بنات
فى منتدانا هتلاقوا كل اللى تحبوة اشتركوا بسرعة
اجــــــــدع بنـــــــــــات
اهلا وسهلا بيكوا فى منتدى اجدع بنات
فى منتدانا هتلاقوا كل اللى تحبوة اشتركوا بسرعة
اجــــــــدع بنـــــــــــات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اجــــــــدع بنـــــــــــات

منتدى نسـائى للبنوتات وبـــــس
 
الرئيسيةاجدع بناتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالجمعة 30 أبريل - 18:24

صينية خضار دايت بس لذيذة


لكل الي بيعمل ريجيم وعنده في الجدول خضروات مشكلة مافيش مشكله ههههههههه

صينية خضار دايت بس لذيذة وان شاء الله تعجبكم اول حاجة الخضار الموجود عندك كوسة جزر فاصوليا والي انتي عوزاه تحطيه ما عدا البطاطس والبسله لان

سعراتهم عاليه ونقطعهم ونرصهم في الصينية

ونقطع بصلة وطمطماية كبيرة حلقات

ونضرب 2حبة طماطم في الخلاط مع حبة ميه بس مكترتش طماطم عشان برده فيها سعرات وهي هتكون لونها فاتح شويه زي كده

ونرص الطماطم والبصل على وش الصينية كده

ونصب عليهم الصلصة الخفيفة ونحط التوابل والملح طبعا بسيط

ونحطها على البوتجاز من فوق لغاية لما تدخل في السوا ننزلها الفرن تكمل سوا ووشها يتحمر وبالهنا والشفا والصحة ياقمرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حنين الروح
عضو متميز جدااااااااااااا
عضو متميز جدااااااااااااا
حنين الروح


عدد المساهمات : 660
تاريخ التسجيل : 26/04/2010
العمر : 40

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 12:47

جميل ياهدير بس المشكله انى مبحبش الكوسه والجزر والبسله
البطاطس عندى اهم شيئ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 18:40

هههههههههههههه
ما احنا مشكلتنابنحب الحاجات اللى بتخن
و مش بناكل الحاجات المفيدة
لابنا يعيينا
و نخس يا رب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هوبة الاروبة
المديرة التنفيذية
هوبة الاروبة


عدد المساهمات : 624
تاريخ التسجيل : 26/04/2010
العمر : 36

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 18:54

ههههههههههه انا لو عصرتونى هانزل بطاطش
البطاطس دى شئ اساسى كل يوم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 19:07

هههههههههههههههههههههههههههه

بالهنا و الشفا يا قمر

نووووورتينى حبيبتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 19:11

كوســــــــــة بالبشــــــــــامـــــــــيل دايـــــــــــــت


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

انا عملت انهاردة كوسة بالبشاميل وقلت اجرب اعملها دايت

في الاول جبت الكوسة قطعتها نصين بالطول بعدين سلقتها نص سوا كدة

بعدين رصتها في الصنية



بعدين حطيت اللحمة المفرومة (برضو عملاها من غير دهون خالص)


بعد كدة عملت البشاميل دايت

اني غليت اللبن وخدت حبه على جنب

دوبت فيها 2 ملعقة دقيق وحطيتهم على اللبن ولما غلا وتقل قفلت

وحطيته فوق الكوسة

و بالهنا و الشفا

منقولة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 19:14

البيتزا الدايت


خدي دقيق اسمر .. سن و حطي عليه ميه دافيه و

معلقه خميره و اعجنيهم .. و خليها تفور في قطع ..

بعدين خدي القطع و افرديها بقوه لدرجه ان الارضيه بتاعت البيتزا تبقى سمكها نص

ملم كده .. قصيها على شكل البيتزا .. دايره يعني و حطيها على ورق الفرن بتاع

البسكوت من غير اي دهون ...

وقت لما بتسيبيها علشان تختمر (و دي برضو معلومه بسبب انها اصلا مش هتكون

زي العيش مش لازملها خميره برضو ) اعملي الصوص و جيبي الحجات اللازمالها

.. مثلا..

بيتزا التونه : هاتي تونه دايت من اللي بتبقى في محلول ملحي و فتفتيها و اخلطيها مع

صلصه على النار+ توم و حطي عليهم بهارات زعتر بتبقى جميله قوي و طبعا ملح و

فلفل و اي بهارات تحبيها .. .. بعدين افرديها على وش البيتزا ..

خدي طماطم و فلفل و قطعيها شرايح و رصيهم على البيتزا .. و بلاش الزتون ..

صح الاخضر احسن من الاسود بالنسبه للدايت بس بلاش منه خالص علشان احنا

عاوزينها تكون دايت بجد..


و انا بحب احط على وشها بصل بتدي طعم جميل ..

سخني الفرن الاول و بعدين حطيها في الفرن و خلي بالك متتحرقش مش بتاخد

اكتر من ربع ساعه.

و...


بالهنا و الشفا ..



طبعا ممكن تحطو على البيتزا دي اي حاجه تحبوها .. مش لازم التونه .

. ممكن تعملو نفس الطريقه بس بدل التونه لحمه مفرومه و دي جميله قوي

.. بس احرصي على انمك تفرمي اللحمه دي بنفسك علشان متكنش فيها دهون

خدي عرق فيلتو بقري ..

و.. قولولي على رأيكو بعد لما تجربوها..

ملاحظه : اعملي كتير لحسن مش بتشبع زي البيتزا العاديه علشان ارضها رفيعه قوي..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 19:17

كفتة الفراخ

هاتي صدور فراخ .. و حطيها في الكبه و ضيفي عليها شبت

و بقدونس و كرفس + توم على قد ما تحبي و نص بصله .. ممكن تضيفي بيضه

و ممكن لا براحتك مش هتفرق كتير علشان هنحط نص معلقه دقيق ابيض

او اسمر و الافضل اسمر.. و بعدين هنخلط ده كلله في الكبه كويس

.. و بعدين اعملي كفت و حطيهم في صينيه من غير اي دهون

.. ضيفي شوربة فراخ خالية الدسم .

و حطيها في الفرن و خلي بالك منها بقى علشان مش الميه تخلص و تكوني بعيده

و تتحرق ولا حاجه .. بعد لما الميه تقل خالص شغلي عليها الشوايه من فوق

و خليه تسمر شويه و ...




بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 19:19

ورق عنب باللحمة المفرومة

خدي ورق العنب و حطي 2 او 3 فوق بعض علشان طعمها يظهر ..


اعملي خلطه اعشاب مع لحم مفرومه (افرمي اللحمه لوحدك علشان

تكون دايت .. خدي عرق فلتو بقري )

و اقطعي فيها طماطم و بصل و توم و حمريها في تيفال من غير زيت .

. لفي شويه لحمه مفرومه بالطماطم و التتبيبله و كده في الورق

و جهزيه زي ما بتجهزي ورق العنب اغليه في شوربه بس خليها خاليه

الدسم ..

ازاي خاليه الدسم؟؟ خدي فراخ و اغليها في ميه و بعدين حطي الشوربه في

في الفريزر و خليها تبرد قوي هتلاقي طبقه بيضا غطت الشوربه شيليها

و رجعيها في الفريزر لحد لما تبطل تكون طبقه بيضا .

. هتكون بقت خاليه من الدهون .. بس خلي بالك انك مش تجمديها يعني بس

برديها و انا بقول في الفريزر علشان تبرد بسرعه..

و دي فكره حلوه : اعملي شوربه خاليه الدسم كتييييييره و قسميها في

علب او امياس و حطيها في الفريزر و كل لما تحتاجي فكي وحده ولا كده ..


و ..


بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:47

محشى الفلفل



المكونات والمقادير

فلفل اخضر ( رومي) متوسط الحجم او كبير.....

1 كوب فطر ( مشروم ) ـــ طماطم ـــ بصل بروكلي ( يشبه القرتبيط..ولونه اخضر)

تكون مقطعة قطع متساوية.

2 ملعقة طعام زبدة

1 فص ثوم مقطع صغير

1/2 كوب جبنة ( قليلة الدسم ) مبشورة.



طريقة التحضير

_ ناخذ الفلفل ونفتحه ونبعد الحبوب التي بداخله ...ثم نضعه بماء ساخن على

النار..لخمس دقائق ..الى ان يغلي ..

_ ناخذ الزبدة والثوم والطماطم والبصل والمشروم والبروكلي ونخلطها

مع بعض على النار

ودقيقتين ماتطول .

_ نحضر وعاء ونضع الخضروات مع الجبنة ..ونخلطها مع بعضها البعض.

_ نحشي الفلفل ( طبعا بعد ان يبرد) بالخضروات ..

ونحضر صينية ونغطيها بقصدير ..ونضعها بالفرن على 350

لمدة 25 ـــ 30 دقيقة ....

وممكن تغطية الفلفل الاخضر ..كل وحده لوحدها بالقصدير

...يعني تلفي القصدير عليها كاملة ...

وبالهنا والشفا
....
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:49

سلطة الطماطم مع الكوسا





مناسبة التقديم: الغداء

مدة التحضير: 15 دقيقة

التصنيف: أطباق الحمية

التنفيذ: سهل

المكونات والمقادير

حبة طماطم كبيرة مقطعة سميك

حبة كوسة صغيرة مقطعة شرائح رفيعة

2 ملعقة طعام بصل اخضر

ملعقة صغيرة ريحان مجفف

2 ملعقة طعام تتبيلة السلطة الايطالية

4 اوراق خس

2 ملعقة طعام جبنة فيتا

طريقة التحضير

في وعاء متوسط نخلط والكوسة و البصل الاخضر و الريحان و

الدريسنج ثم نضع الخضروات في اطباق التقديم مع رش الجبنة على

الوجه و يقدم


ممكن الاستعاضة بالخيار او جزر بدل الكوسة..


القيمة الغذائية

كالوري : 51 دهون : 3 كلسترول : 8 صوديوم : 157 كربو هيدرات : 5

بروتين : 2
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:50

سمك التونا مع الارز الاسمر



وقت التقديم: الظهر

مناسبة التقديم: الغدااء

مدة التحضير:

التصنيف: أطباق الحمية

التنفيذ: عادي

التعريف بالوصفة

يفصل الارز البني لاصحاب الحميه ...

المكونات والمقادير

200 ارز بني .

4 قطع سمك ( التونا) ..مقطع بطريقة الاستيك.

1/ 2 زيت .

فلفل اسود

جزرمبشور

لوز مبشور او اي مكسرات ..حسب الرغبه

1 اصابع زبدة

ليمون ..للتزيين



طريقة التحضير

نضع الارز في القدر وقليل.من الماء .

..نخفض النار ونغطيه وويترك ل 30 دقيقه .

_ ندهن السمك بالزيت ونرش الفلفل عليه ويغطى بقصدير.

.وفي الفرن .

_ واثناء طبخ السمك ..نحضر جزر واللوز ..ونحمصه مع الزبده

..الي ان يصبح بني اللون .

ثم نضعها على الارز.


طريقة التقديم: وتقدم مع التونا ستيك ..وتزين بحلقات الليمون
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:51

جمبري بالبصل



وقت التقديم: النهار او المساء
مناسبة التقديم: للغداء او العشاء
مدة التحضير:
التصنيف: أطباق الحمية
التنفيذ: عادي

المكونات والمقادير
نصف كيلو جمبري كبير منظف
1 – بصلة صغيرة مقطعة مربعات
1 – ملعقة شاي ثوم مطحون
3 – ملاعق أكل عصير ليمون
ملح
نصف ملعقة شاي فلفل أسود
2 – ملعقة شاي كمون
ملعقة شاي كزبرة ناشفة
2 – ملعقة أكل زيت زيتون
1 – طماطمة صغيرة مقطعة مكعبات كبيرة ( حسب الرغبة
نصف حبة فلفل رومي مقطعة مربعات صغيرة
2 – ملعقة أكل كزبرة خضراء مفرومة


طريقة التحضير الطريقة :

يخلط الثوم والليمون والبهارات ماعدا الملح ثم ينقع فيها الجمبري لمدة ساعة
يوضع الزيت في صاج على النار يوضع فيه البصل ويقلب حتى يصفر فتضاف الطماطم وتقلب دقيقتين ثم يضاف الجمبري ويقلب على نار عالية نوعاً ثم تضاف الخلطة والملح
بعد 7 دقائق يكون الجمبري قد نضج يضاف إليه الفلفل الرومي والكزبرة ويقلب ثم يقدم ساخناً مع سلطة طازجة

طريقة التقديم: يقدم مع السلظة الخضراء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:52

سلطة الخضروات المتبلة



وقت التقديم: ظهرا
مناسبة التقديم: للغداء
مدة التحضير: 60دقيقة
التصنيف: أطباق الحمية
التنفيذ: عادي

المكونات والمقادير
2 طماطم متوسطة
1فلفل خضر حلو
كوسة او خيار مقطع صغير
ربع كوب بصل احمر مقطع صغير
2 ملعقة طعام بقدونس مفروم
2 ملعقة طعام زيت زيتون
2 ملعقة طعام خل
2 ملعقة طعام ماء
ملعقة صغيرة ريحان او زعتر مجفف
2 ملعقة صغيرة ليمون
فص ثوم مهروس

طريقة التحضير
نقطع الطماطم ارباع سميكة و الفلفل الاخضر صغير نخلط المكونات و نضعها جانبا
ومكونات الصوص نخلطها جيدا ونصبها على السلطة ونغطيها و نتركها في درجة حرارة الغرفة لمدة من 30-60 دقيقة مع التقليب من فترة لاخرى ثم تقدم ....

القيمة الغذائية
الطبق الواحد به :
كالوري: 41 دهون : 2 كلسترول : 0 صوديوم : 6 كربوهيدرات : 5 بروتين : 1
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:53

صدور الدجاج مع الارز الاسمر ( البني)




وقت التقديم: النهار
مناسبة التقديم: للغداء
مدة التحضير: نصف ساعة
التصنيف: أطباق الحمية
التنفيذ: سهل

المكونات والمقادير
3 صدور دجاج ( وتقطع لمكعبات متوسطة الحجم )
2 ملعقة صغيرة زبدة
1 فص ثوم مفروم
1/2 كوب بازلاء (مجمدة)
2 ملعقة عصير ليمون
فلفل وكمون ...حسب الرغبة
1/2 كوب رز بني مسلوق


طريقة التحضير
نضع الزبدة في مقلاة ونضع عليها الثوم.
ثم نضع قطع الدجاج وبقية المقادير عليه ...وتغطى من 5 : 10 دقائق.
وتوضع مع الزر
..وتقدم .. وبالعافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:54

صدور الدجاج المشوية مع الذرة




وقت التقديم: ظهرا
مناسبة التقديم: الغداء
مدة التحضير:
التصنيف: أطباق الحمية
التنفيذ: عادي

المكونات والمقادير
صدور دجاج متبلة بالملح و الفلفل و الليمون
ملعقة طعام زيت
2 كوب ذرة
بصلة صغيرة مقطعة
فص ثوم
طماطم متوسطة
1 فلفل اخضر حار مقطع
نصف ملعقة صغيرة ملح
طريقة التحضير
في مقلاة واسعة نسخن الزيت في المقلاة على درجة حرارة متوسطة نضيف الذرة و البصل و الثوم ونقلب من فترة لاخرى مدة 3 دقائق الى ان ينعم البصل ثم نضيف الطماطم و الفلفل الحاروالملح و نقلب لمدة من 2-1 دقيقة
في هذه الاثناء نكون شوينا الدجاج على شواية البوتجاز توضع المقادير في طبق التقديم و تقدم فورا...
القيمة الغذائية
هذا الطبق منخفض السعرات الحرارية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:55

طبق البازلاء و المشروم مع الريحان



وقت التقديم: مساء
مناسبة التقديم: العشاء
مدة التحضير: 30 دقيقة
التصنيف: أطباق الحمية
التنفيذ: عادي

المكونات والمقادير
2 كوب بازلاء خضراء
نصف كوب جزر مقطع
كوب مشروم
2 بصل اخضر متوسط مقطع
ملعقة طعام زبدة
ملعقة طعام ريحان طازج او نصف ملعقة طعام ريحان مجفف
ربع ملعقة صغيرة ملح
ثمن ملعقة صغيرة فلفل
طريقة التحضير
نسلق البازلاء في الماء لمدة 3 دقائق ثم نضيف الجزر ونتركه لمدة 7 دقائق او اكثر الى ان ينضج البازلاء و الجزر ثم نرفعه من الماء ونجففه ثم نضع الزبدة في المقلاة و نضيف المشروم و البصل ونقلب الى ان يذبل البصل قليلا ثم نضع الملح و الفلفل و الريحان والجزر و البازلاء ويقدم فورا
القيمة الغذائية
الطبق الواحد به: كالوري :101 دهون :3 كلسترول :0 صوديوم : 182 كربوهيدرات : 15 بروتين : 5
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:56

كبدة مشوية بالفرن




وقت التقديم:
مناسبة التقديم:
مدة التحضير:
التصنيف: أطباق الحمية
التنفيذ: سهل

المكونات والمقادير
كيلو كبدة
حزمة بقدونس
6 فصوص ثوم
حبة فلفل أخضر كبير .
حبة فلفل أحضر حار
عصير ليمونتين
كوب ماء
ملح + بهار حسب الرغبة

طريقة التحضير
تغسل الكبدة وتوضع في مصفاة حتى يتصفى منها الماء
تقطع إلى مكعبات متوسطة الحجم وتوضع في صينية الفرن
توضع فوقها باقي المقادير مفرومة (البقدونس، الثوم،الفلفل الحار والفلفل الرومي
يرش عليها الملح والبهار
تغطى بكوب الماء وعصير الليمون
توضع بالفرن حوالي ساعة أو إلى أن تنضج تماماً
وألف صحة وعافية.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:56

كلوب ساندويتش




وقت التقديم: المساء
مناسبة التقديم: للعشاء الخفيف
مدة التحضير:
التصنيف: أطباق الحمية
التنفيذ: سهل

المكونات والمقادير
1.شرائح توست
2.جبن شرائح
3.خس
4.حلقات بصل
5.مايونيز
6.دجاج مسلوق ومفروم
7.شرائح طماطم رفيعة
8.بيض مقلي (عيون)

طريقة التحضير
ضعي فوق شريحة التوست الاولى :
شريحة جبن
شريحة طماطم (ممكن اضافة الخيار ايضا)
شريحة خيار
حلقة بصل
ثم ضعي فوق ما سبق شريحة توست اخرى
وضعي فوقها بيضة مقلية
ثم ضعي شريحة اخيرة وضعي فوقها :
الدجاج ( بعد ان يخلط في اناء بالمايونيز)
ووريقات الخس الخضراء
اصبح الان لديكي جبل من التوستات
ادخلي هذا الجبل في المكينة الخاصة بتحميص وتسخين التوست
(اللي تستخدم لكبس السندوتشات وتسخينها..كما تستخدم للشواء احيانا)
وبعد ان تتحمر اطراف التوست
ويصبح أعلى التوست محمرا على شكل خطوط ذهبية جميلة ..اخرجيه لكي يبرد قليلا
ومن ثم قطعي كل مربع توست الى اربع قطع ..
اقطعي التوست على هيئة العلامه اكس ×
النتيجة 4 مثلثات...ضعي عودا في كل مثلث لتتماسك طبقات التوست جميعا .
وفوق العود ادخلي زيتونه خضرا .. وبالعافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 1 مايو - 23:57

بسبوسة بدون دهون



التعريف بالوصفة
طبق بدون دهون
المكونات والمقادير
المقادير :

كوبين سميد
كوب طحين
كوبين سكر فواكه(فركتوز )
كوبين روب
8بيضات
2ملعقة بيكنك باودر
2ملعقة فانيليا


طريقة التحضير
الطريقه:

1- يخلط السميد مه الروب وملعقة بيكنك باودر
وكوب واحد من السكر وملعقة فانيليا
ويترك لمدة نصف ساعه يتخمر
2- يخلط البيض مع كوب السكر وملعقه الفانيليا
و بيكنك باودر ثم يضاف الطحين بالتدريج
مع الخفق المستمر لمدة ربع ساعه
3- يخلط المزيجين مع بعض جيداً في صينيه
مدهونه وتدخل الفرن حتى تنضج .........
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالأحد 2 مايو - 0:04

شوربة الخضار مع البطاطس




المقادير:

- خضار منوعه
- بطاطس مقطعه الى مربعات.
- دجاج أو لحم مقطع إلى قطع صغيره وبدون عظم
- ملح
- فلفل
-هيل (حــب)
- بصل


الطريقة:

- تسلقي اللحم أوالدجاج وتضيفي له الملح والفلفل والبصل.
- تصفي المرق ثم تضيفي الخضار مع اللحم الى أن يستوي ممكن مع الخضار تضيفي بصله صغيره مقطعه الى قطع صغيره جداً حسب الرغبه
ملاحظه:
لا تتركي الخضار تغلي كثير على النار حتى لا تفقد عناصرها الغذائيه مع السلق الكثير ويفضل طبخها في قدر بخار إذا كنت تعرفي تستخدميه وبحذر شديد .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالأحد 2 مايو - 0:04

شوربة الخضار الإيطاليـة


المقادير


1 ملعقة كبيرة زيت نباتي

نصف كوب بازيلاء

نصف كوب فاصوليا حمراء

نصف كوب لوبيا خضراء

نصف كوب كرافس مقطع مع ورقه

نصف كوب جزر مقطع

نصف كوب كوسة مقطعه

نصف كوب بصل مفروم

فص ثوم مهروس

كوب مكرونه حبات صغيرة

ملح , فلفل اسود

4 أكواب ماء



طريقة الطبخ



اقلي الثوم والبصل والكرفس بالزيت لمدة خمس دقائق.

أضيفي بقية المكونات ما عدا المكرونة , عند غليان المزيج , خففي النار واتركي القدر علي النار لمدة نصف ساعة حتى تنضج الخضار .

ضيفي المكرونة واتركيها علي النار لمدة 3 دقائق إضافية.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالأحد 2 مايو - 0:05

شوربة البقول



المقادير

500 جم لحم بالعظام قطع

150 جم عدس

150جم فاصوليا جافة

150 جم قمح

3 حبات بطاطس

3 حبات جزر



طريقةالطبخ

اسلقي العدس والفاصوليا والقمح ثم يهرس .

اسلقي البطاطس ثم قشريها ومن ثم تهرس .

اسلقي الجزر ثم يقطع إلي حلقات مستديرة .

اسلقي اللحم مع قليل من الملح مع إزالة الزفرة .

أضيفي مرق اللحم إلي الخضروات مع الاستمرار في التحريك

علي نار هادئة حتى يصبح قوامه مقبولا ثم يضاف إليه

الملح والفلفل وبعد ذلك يضاف اللحم المسلوق والجزر .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالأحد 2 مايو - 0:06

الاومليت على الطريقة الفرنسية



المقادير:
ملعقة طعام زيت زيتون
كوب و نصف بصل احمر مقطع خشن
2 ملعقة صغيرة سكر
ربع كوب بصل اخضر
2 ملعقة صغيرة مستردة
نصف ملعقة صغيرة زعتر
6 بيضات
ربع كوب ماء
ملح – فلفل
كوب جبنة شيدر نصف دسم

الطريقة :
في مقلاة واسعة نسخن الزيت على درجة حرارة متوسطة ثم نضع البصل والسكر ونطهو من 10-12 دقيقة الى ان يصبح ذهبي اللون ثم نرفع ربع كوب ونضعه جانبا ثم نضيف البصل الاخضر والمستردة والزعتر
في وعاء نخفق البيض و الماء والملح و الفلفل وثلاث ارباع كوب الجبنة ونضعه في المقلاة ثم ندخلهاالفرن على درجة حرارة 350 لمدة من 15 – 20 دقيقة ثم نضع بقية الجبنة و خليط البصل و يقدم فورا
الكمية تكفي 6 اشخاص
الطبق الواحد به : كالوري : 202 دهون : 13 كلسترول : 230 صوديوم : 245 كربوهيدرات :9 بروتين : 13
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدورة الامورة
عضو ممتاز
عضو ممتاز
هدورة الامورة


عدد المساهمات : 143
تاريخ التسجيل : 26/04/2010

و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Empty
مُساهمةموضوع: رد: و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله   و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالأحد 2 مايو - 0:06

مكرونة مع الكريمة و المشروم ...




المقادير :
مكرونة اسباجتي
كوب مشروم مقطع
بصلة متوسطة مقطعة
ملعقة طعام زبدة
جبنة كريمة نصف دسم
ربع ملعقة صغيرة ملح
ثمن ملعقة صغيرة فلفل
ثلث كوب حليب بدون دسم

الطريقة :
نطهو المكرونة طبقا للتعليمات المكتوبة عليها
في قدر متوسط نطهو المشروم والبصل مع الزبدة الى ان تصبح ناعمة ثم نضع الجبنة و نطهو على درجة حرارة هادئة الى ان تذوب الجبنة ثم نضع الحليب بالتدريج ونطهو لمدة 10 دقائق ثم نصب الصوص على المكرونة و تقدم فورا
الكمية تكفي 4 اطباق
الطبق الواحد به : كالوري : 234 دهون :11 كلسترول : 25 صوديوم : 243 كربوهيدرات : 27 بروتين: 7
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
 مواضيع مماثلة
-
» نصر الله يصف الحكم على خلية حزب الله بـ
» منجاة الى الله
» الله يمسح على ظهر آدم
» (((((((( فضائل ذكر لااله الا الله )))))))))))
» اعظم الذنوب عند الله

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اجــــــــدع بنـــــــــــات :: صحة العائلة :: الرشاقة والريجيم-
انتقل الى:  

 
.
مركز تحميل صور منتدى اجدع بنات

إرسال الصورة

 

 

تعديل حجم الصورة؟

أنواع الصور المسموح بها: bmp, jpg, png, gif, tif يقل حجمها عن 2 ميغا



نتمنى لكم قضاء امتع الاوقات فى منتدانا
منتدى اجــــدع بنــــات

المواضيع الأخيرة
» ناب دعاية واعلان و طباعة مصر NAB Advertisig Egypt
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 4 أغسطس - 13:49 من طرف Marim.Ahmed

» حدوته منتوته لكل بنوته صغنتوته
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالجمعة 13 يناير - 21:05 من طرف Marim.Ahmed

» اعظم الذنوب عند الله
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالجمعة 13 يناير - 20:59 من طرف Marim.Ahmed

» فوائد الزنجبيل للشعر بصوره ملحوظه
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالإثنين 9 يناير - 21:31 من طرف Marim.Ahmed

» شرايح البفتيك بالصور
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالأربعاء 4 يناير - 9:45 من طرف Marim.Ahmed

» قصه قصيره حننت كل من يقراها
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالأربعاء 4 يناير - 9:25 من طرف Marim.Ahmed

» لا مفر تعبت بقى ومش قدرة
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالأربعاء 4 يناير - 9:14 من طرف Marim.Ahmed

» قصة قصيرة .....
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 24 ديسمبر - 22:29 من طرف Marim.Ahmed

» خمسة اشياء تجعل شعرك رائع
و جبات الدايت .... متجدد ان شاء الله Icon_minitimeالسبت 24 ديسمبر - 22:14 من طرف Marim.Ahmed

اعلانات جوجل
Add to iGoogle